Menu

Da KFUM var en magt i Odense

image
18. februar 2018 kl. 17:19

Uddrag af artikel fra Lokalavisen Nordvest (Af Niels Abildtrup F.S. og Jørgen Povlsen, KFUM)

KFUM´s Boldklub Odense fejrede sit 100 års jubilæum d. 4. juni 2017.

I den anledning havde vi besøg af Erik Torstensen og Niels Møller, som vendte hjem til deres barndomsklub denne dag. Erik rejste fra Odense i 1958. Niels forlod Odense efter sæsonen 1961 for at videreuddanne sig i København. Begge blev melt ind i KB Vi har fået lov til at låne tre store scrapbøger, som dækker karrieren fra ynglinge i KFUM til dansk mesterskab 1968 og pokaltitel li 1968 med KB samt A-landskampe. Niels Møller var forsvarsgeneralen i KFUM´s forsvar, som han styrede med stor autoritet, hurtig og fysiks stærk.Altid fair, fik sjældent advarsler.

I november 1960 sikrede KFUM sig oprykning til 2. division, efter at have besejret Viborg på Odense Atletikstadion. På KFUM´s nyoprykkede hold var der tre, som også spillede håndbold for KFUM i 2. division. Det var Helge Jørgensen, Niels Møller og Jørgen Larsen

Det var tider dengang! - I 1967 lå OB - som en af de få gange i 60érne alene i øverste division. B1913 og B1909 rykkede op i første division i 1968, så man igen havde tre Odense-klubber blandt de 12 i øverste række.

Odense KFUM røg ud af den næstbedste  division og har ikke været oppe i den række siden. I alt nåede KFUM at spille syv gange i næstbedste division. Nyborg lå i daværende 3. division - netop tredjebedste række. Svendborg lå i Danmarksserien.

Det var dengang.

 

Luk